Expositie

De Volgende Voorstelling

Maart 2018
vrm. Theater De Appel, Scheveningen

Deelnemende kunstenaars
Sjaak Kooij schilderijen, tekeningen
Lotje van Lieshout schilderijen, aquarels
André van Lier Cortenstaal beelden
Hans Mulder schilderijen
Gerbrand Volger schilderijen, tekeningen
Lia Harkes video installatie, schilderijen, stills
Barney de Krijger foto’s,
Daniëlle Lopes Cardozo, ladderinstallaties.

Vernissage De Volgende Voorstelling in Theater De Appel

Zoektocht naar de poëzie in de werkelijkheid

‘Toneelgroep De Appel altijd op zoek naar de poëzie in de werkelijkheid’ stond er in de krant bij het afscheid van deze vermaarde theatergroep. Het gebouw waar ze zoveel voorstellingen gaven, was snel verkocht. Triple A Projects wilde voordat het theater definitief een andere bestemming kreeg, nog één keer de poëzie van De Appel laten herleven: met de expositie De Volgende Voorstelling.

Geheel in lijn met hun absurdistische repertoire stonden in de grote theaterzaal de installaties van Sjaak Kooij en Barney de Krijger opgesteld. Bij de entree in het theater serveerde videokunstenares Lia Harkes een Meeuwenmaaltijd. Tijdens de Vernissage werden herinneringen gedeeld over die mooie Appel voorstellingen en kwamen er ook nieuwe impressies: de zeegezichten van schilder Hans Mulder, de verborgen landschappen van fotograaf Barney de Krijger en de ladderinstallaties van Daniëlle Lopes Cardozo.

Het zes meter lange doek gewijd aan het schouwtoneel van de Russische Revolutie van de hand van Gerbrand Volger viel ook in de smaak Het was een kunststukje geweest om op te hangen, maar dankzij onze technische man Ger hing het perfect.

In de Kleine Zaal waren de poëtische schilderijen van Lotje van Lieshout en de fantasievolle portretten van Sjaak Kooij een mooie combi met de Cortenstaal beelden van André van Lier. De Volgende Voorstelling was eenmalig, met een vleugje nostalgie, maar het was genieten.

Delen: