Over ons

Over Triple A Projects

Det Regts & Saskia Groenewegen

Triple A Projects is opgericht door Det Regts en Saskia Groenewegen in 2015. We kwamen elkaar tegen tijdens de deeltijdstudie Kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam en dachten dat we aan de kennis, die we daar vergaarden, wat konden toevoegen vanuit ons netwerk en onze eigen beroepspraktijk: het organiseren van exposities en kunstprojecten.

Inmiddels hebben we de Master kunstgeschiedenis afgerond en staat de teller van het aantal exposities, dat we hebben georganiseerd op vijftien. Ons motief is glashelder: we investeren niet in een fancy galerie, maar in kunstenaars, we houden de vaste kosten laag, werken online en met tijdelijke locaties, waar we kunstenaars uitnodigen om hun werk tentoon te stellen. Het zijn altijd kortdurende exposities waarvoor we vanuit ons netwerk genoeg kunstminnaars weten te interesseren, waardoor het getoonde werk een nieuwe bestemming kan krijgen.

We zijn niet alleen geïnteresseerd in hedendaagse, moderne kunst, maar organiseren ook retrospectief tentoonstellingen over ‘vergeten’ kunstenaars. Vanuit onze voorliefde voor de Italiaanse Renaissance zijn we in 2022 begonnen met het organiseren van kunstreizen voor kleine groepen. De eerste reis naar Florence, Siena, Pisa en Arezzo over de 14e en 15e eeuwse fresco schilders, was een succes en heeft in 2023 een vervolg gekregen in Florence over het kunstpatronage van de familie de’ Medici. Voor het volgend jaar staat een reis op het programma over de kunst die is gemaakt onder het patronage van de familie Gonzaga, da Montefeltro, Sforza en d’Este en zullen we onder meer Mantua, Padua, Ferrara en Urbino bezoeken.

Det Regts

Det Regts

Det Regts heeft naast haar werkzaamheden als advocaat, rechter en gemeenteraadslid in de afgelopen jaren een groot aantal bestuursfuncties bekleed van culturele en maatschappelijke organisaties. Haar interesse in literatuur, toneel, muziek en uiteraard de beeldende kunsten zijn altijd een motivatie geweest om zich voor deze besturen, waaronder de Raad van Toezicht van het Nationale Toneel in Den Haag en het voorzitterschap van de Vereniging Vrienden van het Haags Gemeentemuseum beschikbaar te stellen.

Haar werkzaamheden binnen deze instellingen hebben geleid tot een breed netwerk binnen de kunstwereld. Als liefhebster beschikt Det zelf ook over een uitgebreide en gevarieerde kunstverzameling.

det@allaboutartprojects.nl

Saskia Groenewegen

Saskia Groenewegen heeft sociaal-economische geschiedenis gestudeerd in Leiden, in het uitgeversvak gewerkt en heeft een uitgebreid cv als bestuurder en commissaris/toezichthouder, zowel profit als non profit. Tevens heeft zij directiefuncties vervuld in het publieke domein en het bedrijfsleven. Ze is een betrokken toezichthouder in de culturele sector (museaal, danswerkplaats en toneel) en heeft zich vele jaren ingezet voor het scholingsfonds voor kunst- en cultuur. Ze heeft een lange traditie in het maken van tentoonstellingen en bood in de bedrijven waar ze werkte kunstenaars de ruimte om hun werk te laten zien. Saskia is een enthousiast fotograaf, verzorgt het fotowerk voor deze website en maakt kleine producties in eigen beheer. Tijdens de kunstmanifestatie Cages of Freedom in Pulchri-studio was haar fotoserie ‘Dode Beesten’ te zien.

saskia@allaboutartprojects.nl en ‘artesaskia’.