Kunstenaar

Lia Harkes

Lia Harkes heeft naast haar opleiding aan de Vrije Academie in Den Haag opleidingen gevolgd in het filmen en monteren bij The College of Multi Media en Open Studio, beide in Amsterdam. Ze is afgestudeerd als psycholoog aan de Rijksuniversiteit Leiden.

Lia is bekend door grootschalige, multidisciplinaire, locatie gebonden kunstprojecten. Zij transformeerde o.a. de Hofvijver, het Leuvehoofd, de Boulevard en de Haven van Scheveningen – significante plekken in de openbare ruimte – tot een totaal nieuwe beleving. Met filmprojecties op water, licht, laseranimaties en muziek wordt het publiek ondergedompeld en meegenomen in een illusie. Zij werkt bij deze grootschalige projecten veelal samen met de kunstenaar Peter ten Wolde.

Naast het grootschalige werk in opdracht maakt zij video’s en schilderijen. In de video’s komt schilderkunst en digitaal werken samen. Haar werk zoomt in op actuele maatschappelijke vraagstukken, maar altijd met een knipoog. Haar werk is te zien in de openbare ruimte, bij bedrijven, maar ook in de beslotenheid van een galerie.

video

All together now

Duur: 60sec.

Delen: