Kunstenaar

Gerbrand Volger

Portret Gerbrand Volger ©Chris van Houts
© Chris van Houts

Gerbrand Volger volgde zijn opleiding aan de Rietveld Academie en de Rijksacademie van Beeldende Kunsten te Amsterdam. In 1976 is hij onderscheiden met de Jeanne Oosting Prijs voor de Schilderkunst.

Zijn werken, zowel de tekeningen als de schilderijen kenmerken zich door een bijzonder lijnen- en lichtspel.

In zijn werk komen thema’s als mythologie, religie, architectuur en de romantiek van het nachtleven terug. Met een vloeiende penseelstreek maakt hij een reis over de wereld en de aanschouwer wordt deelgenoot van deze bijzondere taferelen. Van de brand die woedde in de Notre- Dame van Parijs maakte hij kort daarna een indrukwekkende reeks schilderijen en pastels.

Gerbrands werken zijn behalve in Nederland, ook tentoongesteld in België, Duitsland en Rusland en zijn kunstwerken zijn ondergebracht in de collectie van het Stedelijk Museum Amsterdam, het Frans Hals Museum, de Eerste Kamer der Staten Generaal en private collecties. In de afgelopen periode heeft Gerbrand een aantal van zijn mythologische schilderijen over Ariostaeus en Eurydice gecompleteerd met een serie bronzen beelden van zijn hand.

Uitgelicht

Brand in Notre-Dame

Brand Notre-Dame 2019・gemengde techniek, 25 x 34 cm
Delen: