Expositie

Hommage aan de zee

Mei 2019
De oude Palingrokerij firma Simonis, Scheveningen

Deelnemende kunstenaars
Maria Neefjes pastels + tekeningen, Marijke de Wit schilderijen, Hans Mulder schilderijen, Wieke Terpstra objecten, André van Lier glas ellipsen, Gretha Cune tekeningen/ mixed media, Lotje van Lieshout aquarellen, stills en 3D animatie, Rob van ’t Zelfde fotografie, Lia Harkes video + schilderijen, Yumiko Yoneda installatie.

Expositie in de Oude Palingrokerij

Opspattend water, zeeschuim, strand en een oude Palingrokerij

‘Hoe komen jullie aan deze bijzondere locaties’ wordt ons vaak gevraagd. Triple A Projects heeft een goed netwerk, maar voor de oude Palingrokerij op Scheveningen bracht André van Lier ons in contact met de eigenaar Simonis.

Op deze expositie was de Zee in al haar verschijningsvormen te zien: in de woeste zeegezichten van Hans Mulder, kabbelend langs de vloedlijn in de Weerspiegelingen van Rob van ’t Zelfde en opspattende water in de Waterfonteinen, die hij in de duimmeertjes fotografeert, tot de desolate kustlijn van Ierland in de video’s van Lia Harkes. Schelpen en grillig geslepen vormen was de verbeelding van Gretha Cune op dit thema.

Op de eerste etage waren andere vergezichten: de Wonderkamers van Lotje van Lieshout, die een imaginaire wereld in 3D had gecreëerd, plus haar werktekeningen van dit project. Een kleurrijk contrast waren de schilderijen over het strand van Marijke de Wit in combinatie met de glaskunst van André van Lier.

Ook op Maria Neefjes heeft de zee een grote aantrekkingskracht, het is een van haar vaste onderwerpen voor haar schilderijen en grafiek. We mochten ook Yumiko Yoneda hier verwelkomen, die de gedurfde keuze deed door haar installatie niet op een witte wand te plaatsen, maar op de ruige baksteen van de Palingrokerij, het beviel prima.

Delen: