Expositie

Twee moderne meesters op het Lange Voorhout

Maart 2018
Lange Voorhout | Den Haag

Deelnemende kunstenaars
Willeke van Tijn schilderijen, tekeningen, objecten en Gerbrand Volger schilderijen en tekeningen

Opening expositie 'Twee moderne meesters' aan het Lange Voorhout in Den Haag

Opening van de expositie Twee moderne meesters

Twee Moderne Meesters

Het Lange Voorhout had zich al voorzichtig voorbereid op een vroege lente, de bloeiende krokussen en het tere groen van de lindebomen vormden een prachtig decor voor de expositie van Gerbrand en Willeke aan het Lange Voorhout.

Deze keer voor de afwisseling een expositie in een statig herenhuis; geen afgebladderde muren of een kale vloer, maar lambrisering, marmer en parket. In deze statige omgeving kwamen de Stromannen van Willeke goed tot zijn recht. In de kleine kabinetten stonden haar decoratieve sculpturen tentoongesteld: Schubert, Bianca Castafiore en Haasjes gingen grif van de hand en vonden hun weg naar geïnteresseerde kopers.

Willeke en Gerbrand hebben al veel gezamenlijk exposities op hun naam staan, ze zijn verschillend qua stijl, vertellen een eigen verhaal en vullen elkaar uitstekend aan. Waar bij Willeke de lichtheid en speelse toon van de lente door klonk, gaf Gerbrand met zijn Farewell to the fossil fuel een saluut aan het donkere tijdperk dat (bijna) achter ons ligt, waarin fossiele brandstof dominant is en we dachten dat het vuur van de hoogovens altijd zou blijven branden.

Delen: