Lotje van Lieshout (1980) studeerde aan de Rietveld Academie en het Sandberg Instituut in Amsterdam. Daar maakte ze korte films en installaties, door middel van zorgvuldig vormgegeven decors schept ze een parallelle werkelijkheid waarin een spel wordt gespeeld met 'echt en 'onecht'.

Ook in haar schilderijen zoekt zij deze fictieve werelden op, die geïnspireerd zijn op onze herinneringen van beelden uit films en romans. Maar ook de verhalen van ontdekkingsreizigers en wetenschappers van vroeger. Verhalen en beelden die nu niet meer stroken met onze huidige kennis, maar die wel blijven bestaan in onze verbeelding. 

Zoals oude foto's vervagen en de kleuren flets worden, zo vervagen ook onze herinneringen aan filmbeelden of verhalen. De sfeer staat ons duidelijk voor de geest, maar de details en kleuren vullen we steeds weer anders in als we het beeld in onze gedachte oproepen. Die vervaging van details en het veranderen van de kleuren, waarbij de nadruk op de sfeer van het beeld komt te liggen, is terug te zien in haar schilderijen. 

Lotje van Lieshout exposeerde o.a. in het Museum Gouda, kunsthal kAdE in Amersfoort en De Pont. In 2007 won zij de Sybren Hellinga Prijs. Haar films zijn vertoond in Londen, Milaan, Jakarta, Peking, Boekarest en Melbourne. In 2016 zal haar werk te zien zijn tijden het festival Tweetakt in Utrecht. 

aaap-logo

Triple A Projects
Emmastraat 1 E
2595 EG Den Haag

(geen bezoekadres)

 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

+31 6 3719 5684 (10.00 - 17.00)

KvK Den Haag: 61526568

kunst op afspraak

Bent u geïnteresseerd in een van de werken van onze kunstenaars? Wij adviseren u graag bij het kopen van een van de werken uit onze collectie. Uiteraard begrijpen wij dat u een werk soms niet alleen op basis van een foto wilt kopen, daarom stellen wij u op afspraak graag in de gelegenheid een werk persoonlijk te bezichtigen. Neem contact op met Triple A Projects en een van de partners zal graag uw vragen beantwoorden en u verder helpen met de aanschaf van een schitterend kunstwerk.   

projecten voor de kunst

Triple A Projects zet zich actief in voor haar kunstenaars om de werken op passende wijze onder de aandacht van kunstliefhebbers te brengen. Wij zullen regelmatig exposities organiseren waarbij een selectie van onze collectie getoond zal worden, deze evenementen worden tijdig aangekondigd. Mocht u vragen hebben over onze projecten, ideeën willen aandragen of kunt u helpen bij onze inspanningen dan horen wij dat natuurlijk graag. Wij zijn telefonisch of per mail bereikbaar voor uw suggesties en kijken uit naar uw reacties.   

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

allaboutartprojects.nl maakt gebruik van cookies voor functionele en analytische doeleinden. Door het plaatsen van cookies kunnen we jou als gebruiker een optimale ervaring bieden én leren hoe we onze informatie beter aan kunnen laten sluiten op je behoeften. Lees onze privacy verklaring voor meer informatie.
Ok