maria neefjes all about artprojects cv

 

Maria Neefjes is geboren in Noordwijk aan Zee en groeide op in een groot kunstzinnig gezin met veel ruimte voor verhalen en muziek. Na haar opleiding aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag leefde ze tien jaar met componist Otto Ketting, de vader van hun dochter Sophie, die nu theaterkostuums ontwerpt. Vanaf de eerste dag dat Maria haar huidige man Rob van Hagen ontmoette op het vliegveld van Cairo, is reizen een belangrijk onderdeel van hun leven.

Neem de Europese schildertraditie via Gauguin en de Duitse Expressionisten, dan kom je bij de kunstwerken van Maria Neefjes. Schilderen, tekenen, dat is haar leven, haar lot. Steevast begint het met een vaag idee dat ze al schilderend onderzoekt en uiteindelijk komt het werk vol verrassingen onder haar vingers vandaan. Om haar ideeën sterker of ànders te belichten, zoekt ze geregeld nieuwe visuele oplossingen en zo ontstaan doorheen de jaren verschillende perioden. Toch, door de eigen, intense sfeer die zichtbaar gloeit in al haar werk, blijft ze direct te herkennen. De vaak beweeglijke composities gaat ze te lijf met vlammende kleuren en weidse gebaren. Graag gebruikt ze sporen van inheemse kunst en decoratieve patronen, tijdens reizen opgedaan. Hoewel haar schilderijen en tekeningen verknoopt zijn met persoonlijke thema's en gebeurtenissen, laten haar werken zich niet eenvoudig vangen, die hebben altijd een eigen geheim leven. Sinds 1982 kreeg ze veel opdrachten en had jaarlijks terugkerende solo-exposities in Nederland zowel als in het buitenland. (Spanje, Frankrijk, Verenigde Staten, België, Japan, Hong  Kong, Portugal en Denemarken). Kunstwerken van Maria Neefjes zijn verspreid over de hele wereld bij verzamelaars, musea en bedrijfscollecties. 

Triple A Projects presenteert u de negen-delige serie ‘De Lampenbrenger’ waarin Maria Neefjes balanceert op de grens van nog herkenbaar en abstract. In de werken van gouache / print op papier komt De Lampenbrenger met zijn licht steeds dezelfde kamer binnen. Op de voorgrond zien we het bed voor het liefdespaar, vaak bedolven onder zoveel beddengoed dat het bed op een abstract berglandschap lijkt. De serie ‘De Lampenbrenger’ toont de intensiteit en gloeiende kleuren die kenmerkend zijn voor de werken van Maria. 

 

aaap-logo

Triple A Projects
Emmastraat 1 E
2595 EG Den Haag

(geen bezoekadres)

 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

+31 6 3719 5684 (10.00 - 17.00)

KvK Den Haag: 61526568

kunst op afspraak

Bent u geïnteresseerd in een van de werken van onze kunstenaars? Wij adviseren u graag bij het kopen van een van de werken uit onze collectie. Uiteraard begrijpen wij dat u een werk soms niet alleen op basis van een foto wilt kopen, daarom stellen wij u op afspraak graag in de gelegenheid een werk persoonlijk te bezichtigen. Neem contact op met Triple A Projects en een van de partners zal graag uw vragen beantwoorden en u verder helpen met de aanschaf van een schitterend kunstwerk.   

projecten voor de kunst

Triple A Projects zet zich actief in voor haar kunstenaars om de werken op passende wijze onder de aandacht van kunstliefhebbers te brengen. Wij zullen regelmatig exposities organiseren waarbij een selectie van onze collectie getoond zal worden, deze evenementen worden tijdig aangekondigd. Mocht u vragen hebben over onze projecten, ideeën willen aandragen of kunt u helpen bij onze inspanningen dan horen wij dat natuurlijk graag. Wij zijn telefonisch of per mail bereikbaar voor uw suggesties en kijken uit naar uw reacties.   

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

allaboutartprojects.nl maakt gebruik van cookies voor functionele en analytische doeleinden. Door het plaatsen van cookies kunnen we jou als gebruiker een optimale ervaring bieden én leren hoe we onze informatie beter aan kunnen laten sluiten op je behoeften. Lees onze privacy verklaring voor meer informatie.
Ok