Wieke Portret


Wieke Terpstra (Rijswijk 1956) is beeldhouwer en tekenaar en volgde haar opleiding aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Ze slaagde cum laude met monumentaal werk en ontving de aanmoedigingsprijs van Stroom Den Haag omdat ze met haar installatie 'Hart' (1997) een idee voelbaar maakte en tot in alle delen van het gebouw liet resoneren. 

Het ruimtelijke werk gaat altijd een relatie aan met de omgeving. Zij tekent met staal, stoer werk dat menselijke gevoelens oproept. Ze is veelzijdig, kan met alles bouwen wat voorhanden is. Groot werk, maar ook klein en subtiel. De grote vertwijfeling, de bescherming van het lijf en het dapper de onzekerheden van het leven onder ogen zien, zijn terugkerende thema's in haar werk.

Over de huizen, die zij in opdracht bouwt, schreef Marcel Prins (Alles Kan, Jubbega 2011): '...Aan de hand van bouwtekeningen en foto's bouwt Wieke Terpstra tere huizen van stoer betonijzer. Ze schrijft de contouren in de ruimte, dansend als kant in de lucht. Met het wapeningsmateriaal tekent ze de ribben van een beschermende omhulling. In de constructie ademt iets natuurlijks; een als uit takjes gegroeide structuur. Licht en luchtig legt zij de kwetsbare binnenruimten bloot en maakt die voelbaar. Haar huizen dragen de namen van de bewoners....'.  

aaap-logo

Triple A Projects
Emmastraat 1 E
2595 EG Den Haag

(geen bezoekadres)

 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

+31 6 3719 5684 (10.00 - 17.00)

KvK Den Haag: 61526568

kunst op afspraak

Bent u geïnteresseerd in een van de werken van onze kunstenaars? Wij adviseren u graag bij het kopen van een van de werken uit onze collectie. Uiteraard begrijpen wij dat u een werk soms niet alleen op basis van een foto wilt kopen, daarom stellen wij u op afspraak graag in de gelegenheid een werk persoonlijk te bezichtigen. Neem contact op met Triple A Projects en een van de partners zal graag uw vragen beantwoorden en u verder helpen met de aanschaf van een schitterend kunstwerk.   

projecten voor de kunst

Triple A Projects zet zich actief in voor haar kunstenaars om de werken op passende wijze onder de aandacht van kunstliefhebbers te brengen. Wij zullen regelmatig exposities organiseren waarbij een selectie van onze collectie getoond zal worden, deze evenementen worden tijdig aangekondigd. Mocht u vragen hebben over onze projecten, ideeën willen aandragen of kunt u helpen bij onze inspanningen dan horen wij dat natuurlijk graag. Wij zijn telefonisch of per mail bereikbaar voor uw suggesties en kijken uit naar uw reacties.   

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

allaboutartprojects.nl maakt gebruik van cookies voor functionele en analytische doeleinden. Door het plaatsen van cookies kunnen we jou als gebruiker een optimale ervaring bieden én leren hoe we onze informatie beter aan kunnen laten sluiten op je behoeften. Lees onze privacy verklaring voor meer informatie.
Ok